Project Description

Școala Gimnazială „Pia Brătianu”

Adresa Telefon/ Fax
Str. Petofi Șandor nr. 14-16, sector 1, București 021.222.65.90
Nr. Clase Pregătitoare alocate 4
Nr. maxim de locuri 88

Clasa pregătitoare

Cursuri Cursurile celor 4 clase pregatitoare se vor desfășura în afara școlii, într-o locație pusă la dispoziție de Primăria Sectorului 1. La această dată, propunerea Primăriei Sectorului 1 este pentru parterul Corpului C din Str. Mareșal Averescu, nr.17. În perioada următoare Primăria Sectorului 1 se va ocupa de recompartimentarea spațiului, astfel încât să existe spațiu pentru 4 clase. În aceste condiții, programul se va desfășura într-un singur schimb, între orele 8-12.

În cazul în care numărul de clase va fi mai mare decât cel propus de școală, pentru clasele nou aparute, Primăria Sectorului 1 mai propune un al doilea spațiu, în str. Pavlov, nr.68, anexa a Grădiniței nr. 43.

Aceste propuneri care nu depind de școală, pot suferi modificări iar părinții vor fi anunțați despre orice modificare până la începutul anului școlar.

Semiinternat Dacă spațiul menționat în str. Mareșal Averescu va fi funcțional, vom propune un program prelungit de semiinternat care presupune masa de prânz (catering) şi supravegherea copiilor de către un pedagog şcolar, în intervalul orar 11.45-17.00. Școala are un pedagog școlar care se ocupă de elevii claselor pregătitoare, iar numărul maxim de locuri este de 60, conform Criteriilor de normare a personalului din învățământ. La această dată există un program aprobat de Consiliul Local al Sectorului 1, prin care masa elevilor de la semiinternat este plătită de Primăria Sectorului 1.
Telverde Comisia municipiului Bucureşti asigură instituirea şi funcţionarea unui telverde: 0 800 816 021, care va funcţiona in perioada 19.03.2021-04.06.2021, la care părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, informaţii referitoare la înscrierea copiilor in invatamantul primar.
Aplicație înscriere Informăm părinţii că aplicația informatică prin care se face validarea nu permite înscrierea copilului la mai multe unități de învățământ. În cazul în care aplicația informatică semnalează că pentru copilul respectiv a mai fost depusă o cerere de înscriere validată la o altă unitate de învățământ, dosarul de înscriere nu va mai fi acceptat și rămâne valabilă opțiunea deja asumată pentru prima unitate de învățământ (extras din Metodologie).

Informații complete în documentul de mai jos

Descarcă document PDF