Oferta educațională

Școala Gimnazială ”Pia Brătianu” oferă elevilor săi condițiile propice pentru o educație excelentă.

Școala noastră vine în ajutorul tinerilor cu o largă ofertă educațională care răspunde intereselor și cerințelor părinților și elevilor. Interesul școlii este promovarea excelenței prin educație, dezvoltarea capacităţii de adaptare şi orientare a elevilor astfel încât fiecare absolvent să devină capabil de adaptare la cerințele liceelor europene.

Școala noastră pune la dispoziția elevilor numeroase săli pentru a le oferi o educație aleasă, în care copiii să învețe și totodată să se recreeze. Laboratorul de informatică, laboratorul de limbi străine, de muzică și cabinetul metodic de Limba și Literatură Română ajută elevul să își dezvolte cunoștiințele legate de cea mai nouă tehnologie, să ia contact cu muzica, dar și să învețe să stăpânească cu încredere atât limba maternă, cât și cel puțin două limbi străine.

După o dimineață plină de informații noi și utile, cei mici profită din plin de relaxarea bine meritată prin activități recreative ca ”mâini îndemânatice” unde învață să confecționeze origami, desen sau prin alte mici joculețe.

De asemenea, școala pune la dispoziția elevului amfiteatrul, sala unde micuții se adună pentru vizionarea programelor cultural-educative, desenelor animate sau filmelor pentru copii.

Săli de clasă

Sălile de clasă sunt dotate cu ecrane LCD, table smart și videoproiectoare.

Laborator de informatică

Laboratorul de informatică este dotat cu calculatoare pentru elevi, monitor LCD, tablă smart și videoproiector.

Laborator de limbi străine

Școala Gimnazială ”Pia Brătianu” oferă elevilor cursuri opționale de limbi străine. Scopul cursurilor de limbi străine este acumularea cunoștiințelor și dezvoltarea abilităților lingvistice ale elevilor.

Elevii utilizează platforma Edmodo, se loghează și accesează link-urile trimise de profesor. Link-urile sunt de la diverse site-uri de învățare a limbii germane (DeutschLern.netLearningApps.orggoethe.de etc). Platforma edmodo dispune de statistici referitoare la activitatea elevilor fiind monitorizați de către profesor atât în timpul orelor de curs în laborator, cât și în afara orelor.

Clasă de muzică

Clasa de muzică este dotată cu Tablă smart și Monitor LCD. Ea dispune de numeroase instrumente de muzică, cum ar fi tobe, orgă, chitară.

Bibliotecă

Amfiteatru

Amfiteatrul cuprinde 90 de locuri și dispune de pian, sistem audio și videoproiector.

Sală de conferințe

Sală de conferințe dotată cu 10 calculatoare, tablă și videoproiector.

Sală de mese și Bucătărie

Elevii Școlii Gimnaziale „Pia Brătianu” beneficiază de programul ”masă caldă la semiinternat”. Școala are o sală de mese încăpătoare și bucătărie dotată cu aparate performante.

Sală de sport

Școala Gimnazială „Pia Brătianu” dispune de o sală de sport, cu tabelă de marcaj. Alături se află vestiarele și toaletele pentru elevi. Elevii au acces la dozatoare de dezinfectant pentru mâini și la dozatoare de apă. Sală de sport încăpătoare, utilizată de către elevi atât pentru orele de sport, cât și pentru evenimente sportive.

Toalete

Școala Gimnazială „Pia Brătianu” dispune de toalete separate la fiecare etaj și la sala de sport. Toaletele au uscătoare de mâini și dozatoare de dezinfectat.

Cabinete medicale

Cabinet medical

Cabinet de asistență psihopedagogică

Cabinet stomatologic

Sală de sterilizare

Școala Gimnazială „Pia Brătianu” dispune de o sală de sterilizare, destinată sterilizării ustensilelor utilizate în cabinetul stomatologic.

Promovarea excelenței prin educație

Interesul școlii este promovarea excelenței prin educație, dezvoltarea capacităţii de adaptare şi orientare a elevilor astfel încât fiecare absolvent să devină capabil de adaptare la cerințele liceelor europene.