· Creşterea motivaţiei şi interesului pentru matematică
· Stimularea creativităţii prin stabilirea unor conexiuni între matematică şi arte
· Facilitarea comunicării într-o limbă străină
· Utilizarea limbii engleze în comunicarea informaţiilor, ideilor, sentimentelor
· Utilizarea calculatorului pentru a căuta informaţii şi a împărtăşi rezultate
Derularea proiectului
Proiectul nostru va debuta cu prezentarea ţărilor participante, a şcolilor-elevilor prin intermediul unei videoconferinţe sau a documentelor multimedia. Elevii vor dezvolta relaţii de colaborare cu partenerii din ţările implicate.
Cu ajutorul tehnicii Origami şi a figurilor geometrice vor crea un caracter pentru fiecare cifră, caracter care va fi însoţit de o poveste, o poezie sau un cântec. Vor crea o mască de carnaval şi vor colabora la “ridicarea” unui oraş al cifrelor, în care fiecare căsuţă va avea specific naţional. Părinţi şi elevi sunt invitaţi să participe/vadă oraşul construit de şcolile implicate.
Activităţile desfăşurate vor fi publicate pe Twinspace-ul proiectului.
Rezultate așteptate
Se aşteaptă ca elevii aparţinând unor şcoli din ţări diferite să fie atât de implicaţi şi de motivaţi încât „gustul” lor pentru matematică să crească. Arta îi va ajuta să înveţe într-un mod plăcut. În plus, îşi vor dezvolta abilităţile de comunicare în general, de comunicare într-o limbă străină, în special. Vor înţelege că a învăţa o limbă străină nu constituie o necesitate, ci plăcerea de a întîlni persoane noi.
Rezultatele muncii vor fi publicate pe Twinspace-ul proiectului şi pe site-ul şcolii.