Erasmus+ “Peace through Traditional Toys and Games

Comunicat

În săptămâna 16-20 noiembrie 2015, Școala Gimnazială “Pia Brătianu” a organizat și a derulat a treia mobilitate transnațională  din cadrul proiectului Erasmus+ “Peace through Traditional Toys and Games”.

Profesori din cadrul a trei  școli europene (Portugalia, Grecia si Turcia ) au participat la un maraton de activități organizate și susținute de profesorii si elevi  în interiorul și în afara școlii. Corpul profesoral dedicat din școală, dar și  partenerii europeni au sustinut lectii si activitati cu elevii nostril. Copiii  s-au bucurat din plin să-și demonstreze abilitățile de comunicare în limba engleză,  în confecționarea de jucării, de utilizare a jucăriilor și jocurilor în învățare.

Alături de colega noastră, Mariana Hâncu de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiente auditive Buzau, de profesioniști de la Primăria sectorului 1, ai Muzeului Satului Dimitrie Gusti, de la Palatul Parlamentului, Castelul Pelișor etc., invitații s-au arătat încântați de  ospitalitatea, de tradiția și de cultura românească, din care, cu siguranță, au împărtășit și colegilor rămași acasă.  Încă o dată, Școala Gimnazială Pia Brătianu a intrat în inimile și memoria tuturor participanților direcți și indirect , aceștia manifestându-și vădit interesul de a participa împreună cu noi și în alte proiecte Erasmus+.