Medalie de bronz la

Olimpiada de matematica, faza pe tara – aprilie 2014

Se numeşte  Ştefan Manolache, este elev în clasa a VII a la Şcoala Gimnazială PIA BRĂTIANU din  București și în 19 martie a împlinit 13 ani. Colegii îl strigă Ştefănuţ pentru că este mignion şi drăgălaş. La vârsta la care alţi copii acordă mai mult timp jocului sau căutării unei pasiuni sau talent ascuns, Ştefănuţ ştie precis care este pasiunea sa: matematica.

A descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasele primare când rezolva cu plăcere diverse probleme. În clasa a VI a a descoperit FIZICA şi i-a luat ceva timp până să se hotărască spre ce să se îndrepte. A participat atunci la olimpiadele ambelor materii calificându-se la ambele pentru faza pe municipiu şi atunci a fost nevoit să aleagă: a ales matematica.

S-a calificat la olimpiada de matematică –faza pe ţară unde a obţinut menţiune. Acest lucru l-a ambiţionat şi, în anul şcolar 2013-2014;după multă muncă şi perseverenţă, a ajuns, urmând etapă după etapă,  până la faza pe ţară unde a obţinut medalie de bronz. În mod sigur că premiile lui ,venite din pasiunea pentru “regina ştiinţelor” cum este denumită matematica, nu se sfârşesc aici şi că peste ani vom auzi de minunile realizate de un tânăr, fost elev al Şcolii Gimnaziale PIA BRĂTIANU.