Pia Bratianu – Top Scoli din Bucuresti

LOCUL II – „PIA BRĂTIANU”, şcoala unde talentul „se învaţă”. Deşi ocupă locul secund în top, Şcoala nr. 17 „Pia Brătianu”, din zona Kiseleff, a reuşit să adune sub acelaşi acoperiş sute de copii talentaţi la orice: desene, picturi, icoane, olimpiade.

Profesorii fac diferenţa

Pe primul loc într-un top al „calităţilor” şcolii, directoarea Marilena Stoica ar pune însă dascălii. „Avem învăţători şi profesori bine pregătiţi. Marea majoritate sunt titulari. Un părinte nu vine însă cu termenul «titular » în minte, important este ca dascălul respectiv să-şi facă trea ba. Uneori, vin cu o idee fixă: aceea că vor la o anumită învăţătoare. Apoi, se conving însă că e bine şi la celelalte”, explică directoarea.

Potrivit acesteia, un atu, care- i determină pe părinţi să aleagă şcoala – este şi clasa de engleză intensiv. Ca un semn al distincţiei, elevii poartă uniformă şi „sunt recunoscuţi de la distanţă”, adaugă Marilena Stoica. Prin urmare, nu e de mirare că, în fiecare an, primeşte cu 40% mai multe cereri de înscriere în clasa I decât numărul de locuri disponibile.

Citește mai mult:http://www.evz.ro/detalii/stiri/topul-evz-care-sunt-cele-mai-cu-mot-scoli-din-tara-893806.html#ixzz2wjrcELUH